Astro logo
ПроектОбществени

Паркинг в сърцето на Бургас

Оптимизирания подземен паркинг в центъра на Бургас освобождава пространството пред храм “Свети свети Кирил и Методий” и осигурява удобство за местните жители и туристите.

На фокус

Разположен на българското черноморско крайбрежие, Бургас е оживен град, известен с богатата си история, спиращи дъха плажове и запленяваща култура. От живописната крайбрежна ивица до очарователния стар град, Бургас пленява посетителите си с хармонична смесица от съвременни удобства и вечно очарование. SmartPark пое предизвикателството да оптимизира подземният паркинг с централно разположение, който обслужва един от най-оживените квартали в града.

Предизвикателството

Първото предизвикателство, с което се сблъска екипът на SmartPark, беше, че паркингът разполага с един вход и един изход, обслужващи 450 паркоместа на оживена локация. Ето защо приоритизирането на ефективно разпределение на паркинга стана наложително, за да се облекчат задръстванията и да се предотврати струпването на автомобили в близост до изхода. Операторите на паркинга се нуждаеха от интуитивна система, способна да управлява ефективно абонаментите и да предоставя изчерпателни статистически данни. Освен това те търсеха доставчик, който да може да реагира бързо и да осигурява незабавна поддръжка в случай на възникнал проблем.

Решението

Първата стъпка към подобряване на потока на движение в рамките на паркинга и предотвратяване на задръстванията беше стратегическото разположение на двете разплащателни машини. Поставянето на първата в близост до изхода позволи на шофьорите да плащат, без да пречат на движението, докато втората машина на ниво -1 улесни шофьорите, които планират да посетят магазините на същото ниво. За водачите на автомобили, забравили да заплатят своя престои, бе инталиран и модул за безконтактно плащане на изхода.

Освен това SmartPark внедри информационни табели, показващи в реално време заетостта на паркинга и свободните места на всяко ниво. Тази функция позволява на шофьорите бързо да откриват свободните места, като оптимизира използването на местата за паркиране и намалява ненужното лутане в рамките на паркинга.

Интуитивният софтуер на SmartPark позволи на администрацията на паркинга да следят заетостта, продължителността на престоя и състоянието на абонамента в паркинга. Този ясен статистически поглед им дава възможност да вземат информирани решения и да управляват ефективно съоръжението.

Резултатът

В резултат на внедряването на решението SmartPark паркингът получи значителни подобрения в различни аспекти. На първо място, благодарение на оптимизирания трафик и благоприятното местоположение, посещаемостта нарасна с впечатляващите 42%, което доведе до значително увеличение на оборота.

Мениджърите на съоръжението се възползваха от интуитивния софтуер на SmartPark, за да следят важните за тях параметри, което улеснява вземането на по-добри управленски решения.

Цялостният подход на SmartPark даде осезаеми резултати, като повиши ефективността и удовлетвореността на клиентите и същевременно отговори на уникалните изисквания на обекта.

Паркинг в сърцето на Бургас
42%

повишена посещаемост на паркинга

x4

увеличен капацитет на паркоместата

450

подземни паркоместа на ключова локация

Готови ли сте за бъдещето на паркирането с нас?

Свържете се с нас

Готови сме да отговорим на всичките ви въпроси

За най-бърз и точен отговор, моля, попълнете контактната форма. Нашият екип е готов да отговори на вашите въпроси.

Изпратете вашето запитване

[email protected]

Понеделник до петък 09:30 - 17:00

+359 32 904 000

Насрочете среща с нашия екип в офиса ни

Пловдив, ул. “Карловско шосе” 16Б, комплекс “АНДИ”