Astro logo
ПроектЛогистичниИндустриални

Логистичен център Божурище

Натоварен логистичен център с множество наематели и десетки камиони, които се обработват на ден.

На фокус

Логистичният парк разполага с два склада и четиридесет рампи за разтоварване, приема множество наематели, които наемат определени количества рампи заедно със складови площи. Всеки от тях очаква определен брой камиони дневно, които трябва да бъдат насочени към рампите при пристигане.

Предизвикателството

По време на този проект се сблъскахме с няколко предизвикателства, които изискваха нашето внимание. На първо място, от решаващо значение беше да се предотврати струпването на товарни камиони при рампите за разтоварване. Второ, имахме за цел да увеличим ефективността на процеса на разтоварване, за да улесним безпроблемния работен процес. Тези предизвикателства изискваха креативни решения и щателно планиране, за да се гарантира успешното изпълнение на проекта.

Решението

За да се осигури плавен, невъзпрепятстван поток от камиони към рампите, от всеки наемател се изисква да регистрира предварително броя на камионите, които се очаква да пристигнат, и да въведе регистрационните им номера в системата.

При пристигането на камионите системата работи по два сценария: Ако има свободна рампа, принадлежаща на съответния наемател, системата показва нейния номер и насочва камиона към нея. В случай че всички рампи са заети, цифровият дисплей инструктира камионите да продължат към зоната за изчакване в рамките на комплекса. Оттам шофьорите следят за освобождаването на своята рампа.

Освен това, сензорите, инсталирани на всяка рампа, незабавно ги обозначават като „заети“, щом пристигне камион, което позволява наблюдение на статуса на рампата в реално време. Тези решения заедно оптимизират процеса на разтоварване, облекчават задръстванията и повишават цялостната ефективност в логистичния парк.

Резултатът

Нашето решение ефикасно регулира движението на камионите в логистичната база, предотвратявайки задръстванията, оптимизирайки товаро-разтоварителните дейности и осигурявайки повишена ефективност.

Логистичен център Божурище
27%

скъсяване на времето за изчакване

40

товарни рампи с автоматична навигация

5+

наематели на складове с десетки камиони

Готови ли сте за бъдещето на паркирането с нас?

Свържете се с нас

Готови сме да отговорим на всичките ви въпроси

За най-бърз и точен отговор, моля, попълнете контактната форма. Нашият екип е готов да отговори на вашите въпроси.

Изпратете вашето запитване

[email protected]

Понеделник до петък 09:30 - 17:00

+359 32 904 000

Насрочете среща с нашия екип в офиса ни

Пловдив, ул. “Карловско шосе” 16Б, комплекс “АНДИ”